Jump to content

[Moto] Steaua Bucuresti – Campioana Nationala a României la Motocros pe Echipe


aL3XaNdRu

Recommended Posts

Campionatul Național de Motocros pe Echipe 2022 a fost câștigat de clubul CSA Steaua București. Concursul a fost organizat la sfârșitul săptămânii trecute sub egida Federației Române de Motociclism de către clubul Top Cross TCS Otopeni pe circuitul Oltenia Racing Park din comuna Voineasa, judetul Olt.

Au luat startul următoarele clase: 50 automată, 65 cc, 85 cc, MX2, MX1, Amatori și Veteran

image.png.9223b569e9b579ff133a9cb27d9cdbba.png

Merită menționat de la bun început că acest concurs a fost posibil grație implicării totale a unui părinte de sportiv din Campionatul Național, domnul Marius Avram și a unui club: Top Cross TCS Otopeni, cu sprijinul Comisiei de Motocros a Federației Române de Motociclism.
Marius a reușit să pună astfel Oltenia pe harta circuitelor de Motocros din România și mai ales să propună sportivilor o cu totul altfel de pistă. Traseul de lângă Balș este unic și deosebit de solicitant. Dacă până acum piloții erau obișnuiți cu aderență bună, trase rapide și sărituri înalte, nisipul oltenesc a forțat concurenții să își îmbunătățească abilitățile și să își dezvolte tehnica mersului pe motocicletă.
Opinia unanimă a fost că un astfel de circuit te solicită fizic mult mai mult. Media de viteză a fost una redusă, aceasta în combinație cu o suprafață de rulare foarte moale conducând la reducerea substanțială a riscului de accident. Piloții care au fost inițial sceptici cu privire la un traseu cu o suprafață de rulare atât de solicitantă, au concluzionat că această pistă este una de care este nevoie în viitor să fie inclusă în circuitul etapelor naționale.

Vremea a fost excelentă, iar implicarea cluburilor care au luptat pentru titlu totală. A câștigat în final clubul care a avut cea mai bună strategie de echipă, Steaua București reușind astfel o nouă victorie.
Sâmbătă au evoluat clasele: MX1, 50cc, 85cc și Veterani, iar duminică, 23 Octombrie, au intrat pe traseu sportivii de la MX2, 65cc și Amatori.

image.png.0ba92752ec393970b6d5cc74f669c3a0.png

Și iată că duelul mult așteptat dintre cei mai buni sportivi de motocros din România a avut loc. Krisztian Tompa (CSA Steaua București), și George Căbăl (CS Jitsu Zărnești) au concurat în cadrul acelorași clase și au făcut-o de patru ori în două zile. Oarecum neașteptat, la clasa MX1 se impune sâmbătă Krisztian, iar dumincă la clasa MX2 urcă pe cea mai înaltă treaptă George. Neașteptat pentru că George aleargă în Campionatul Național Individual la clasa MX1, iar Krisztian la MX2, fiecare dintre cei doi câștigând în final clase celuilalt. Pentru a fi corecți până la capăt, trebuie spus că sportivul din Sfântu Gheorghe a câștigat trei manșe din patru, George reușind însă o frumoasă revanșă în ultima manșă a concursului și astfel ajutând echipa sa Jitsu Zărnești să urce pe locul trei național. În ambele zile de concurs a urcat pe locul trei la clasele MX1 si MX2 Zoltan Ordog de la clubul Top Cross TCS Otopeni.

image.png.45c73688775f809b87624160c0db8be4.png

Clubul care a făcut posibil logistic desfășurarea acestui concurs pe Oltenia Racing Park, CS Top Cross TCS Otopeni a încheiat Campionatul pe locul doi cu 285 puncte, chiar dacă la finalul primei zile de concurs era la conducerea clasamentului provizoriu.

Titlul de Campioană Națională merge și în acest an la clubul Steaua București sub comanda domnului antrenor Traian Mihăilescu, care în ciuda unui număr mai mic de sportivi înregistrați în cadrul clublui și a unor resurse mai puține, reușește să dozeze mai bine forțele și să apere Titlul câștigat în 2021.

Sâmbătă, la clasa 85 cc, clubul Top Cross TCS Otopeni a monopolizat tot podiumul, cel mai bun sportiv în ambele manșe fiind Ștefănescu Tudor. Acesta este urmat pe podium de Luca Ștefănescu și de Horia Paraschiv.
Duminică, la clasa 65cc, se impune Stoichițu Vlad Ștefan (Jitsu Zarnesti). Stelistul Marian Daniel adună 43 de puncte, cu unul mai mult decât Chivu Mihnea Andrei (Top Cross TCS).

Felicitări tuturor celor implicați în buna desfășurare a acestei Campionat! Urmează să fie anunțată în scurt timp data și locul de desfășurare al Galei Campionilor 2022.

Link to comment
Share on other sites

  • Laser locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...