Jump to content

[Auto] - Super Rally Deva: Spectacol total al cailor putere. S-a relansat lupta pentru titlu


aL3XaNdRu

Recommended Posts

Piloți din majoritatea disciplinelor de top din automobilismul sportiv românesc s-au duelat în acest weekend în a treia etapă din Campionatul Național de Super Rally, câștigată în final de francezul Jerome France, care a și relansat lupta pentru titlul de campion absolut.

3200722-65569708-2560-1440.jpg

 

Super Rally Deva: Spectacol total al cailor putere. S-a relansat lupta pentru titlu

Întâmpinați de mii de fani la startul festiv, piloții i-au răsplătit pe aceștia cu un spectacol total pe circuitul stradal special amenajat în centrul municipiului Deva. Monoposturi, prototipuri și turisme de sute de cai putere au încântat privirea fanilor aflați pe marginea traseului de concurs.

Recordul circuitului din Deva a fost stabilit încă din antrenamente, când patru piloți, Jerome France, Istvan Beko, Costel Cășuneanu și Didier Balcaen au reușit să coboare sub timpul de 03:32,942 stabilit ca reper anul trecut de France.

Lupta cu secundele a continuat în cele două manșe de concurs, atunci când francezul France, pe un prototip Nova Proto NP03, a stabilit noul record, cu un extraordinar 03:17,481. Juniorul Bogdan Duma (Radical SR3) și totodată liderul la zi al campionatului a încheiat al doilea cu 03:19,271, în timp ce pentru prima oară pe podium s-a clasat Istvan Beko (Radical SR3), cronometrat cu 03:24,925.

deva.jpg

În Top 10 general s-au mai clasat Costel Cășuneanu, Didier Balcaen, Aurelian Andronache, Mihai Leu, Vali Porcișteanu, Tudor Pop și Adrian Teslovan. La echipe victoria a revenit celor de la Hospice Casa Speranței (France și Balcaen), urmați de Impuls Leasing Team (Cășuneanu, Andronache) și de VPRacing Team (Porcișteanu și Duma).

 

Mihai Leu a ratat podiumul!

Promotor și totodată concurent în această etapă, hunedoreanul Leu a ratat podiumul, dar s-a declarat mulțumit de evoluția evenimentului. „A fost un eveniment reușit. Eu, personal, nu am fost în cea mai bună formă, dar faptul că am coborât peste 30 de secunde între prima și ultima tură înseamnă mult pentru mine. La următoarea etapă voi încerca să mă concentrez mai mult pe cursă, Le mulțumim tuturor celor care au contribuit la succesul acestui eveniment”, a spus Leu.

chrome_qnbBCtPnPm.jpg

După această etapă, Duma rămâne lider în clasamentul general, cu 61 de puncte, urmat de Jerome France, cu 50 de puncte. Aceștia sunt urmați de un pluton format din Aurelian Andronache (36p), Costel Cășuneanu (31p) și de Didier Balcaen (30p).

Următoarea etapă, Trofeul Profi, va avea loc în perioada 11-12 august tot pe circuit stradal în municipiul Timișoara.

 

SURSA: prosport.ro

 
Link to comment
Share on other sites

  • Laser locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...