Jump to content

[Stiri gaming] - Lego „ți-l readuce la viață” pe bătrânul Pac-Man: ce știm despre marea lansare, până acum


aL3XaNdRu

Recommended Posts

R.jpg

 

Anul trecut, Lego a pus la vânzare un set pentru consola Atari 2600, lansată în anii 1970, iar acum aduce un omagiu jocului arcade mult iubit în anii ’80.

Setul de 2.650 de piese Logo Icons Pac-Man recreează clasica consolă arcade Pac-Man în variantă completă, cu un slot iluminat pentru monede, joystick și manivela mecanică care îți permite să muți personajele prin labirint, chiar dacă nu te ajută neaparat să joci jocul, în sine.

Există, de asemenea, versiuni de blocks ale lui Pac-Man, împreună cu fantomele Blinky și Clyde, care se pot roti pe o bază sau pot fi afișate deasupra „dulapului”.

Ce altceva mai poți face cu mini „dulapul Pac-Man, de la Lego

Odată terminat, puteți aprinde slotul pentru monede, plus că există o mică vignetă a unei minifigurine feminine care joacă Pac-Man într-o sala de jocuri, ascunsă în interiorul dulapului”, notează Lego, într-un comunicat de presă.

Lego a detaliat o parte din istoria Pac-Man, menționând că primul test cu publicul a avut loc în urmă cu 43 de ani, pe 22 mai 1980.

Forma personajului Pac-Man se bazează pe o pizza din care lipsește o felie, iar jocul a fost lansat în Japonia, în data de 29 iunie 1980, ca mai apoi să devină un hit și în restul lumii.

Pac-Man a devenit cel mai popular joc arcade din toate timpurile, cu 293.822 de unități instalate în întreaga lume, la șapte ani după ce a fost lansat pentru prima dată.

Culoarea personajului principal a fost inspirată de „galbenul iconic al cărămizii Lego”, potrivit creatorului jocului, Toru Iwatani.

Deoarece galbenul Pac-Man a fost, de fapt, inspirat de galbenul din Lego Group, a făcut colaborarea și mai naturală”, a adăugat Aadil Tayouga, de la Bandai Namco.

Setul Lego Icons Pac-Man Arcade costă 270 de dolari și va fi disponibil membrilor VIP Lego începând cu 1 iunie, ca mai apoi să fie lansat publicului din întreaga lume în data de 4 iunie.

Credit: PLAYTECH.RO

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...